V ponedeljek, 4. 10. 2021, sta se dve predstavnici našega otroškega parlamenta, Vita Gorenc iz 9. r. in Manca Baznik iz 8.r., udeležili Srečanja predstavnikov šolskih otroških parlamentov občine Krško in Kostanjevica na Krki.

Srečanje je potekalo v okviru Tedna otroka 2021, ki letos poteka pod sloganom Razigran uživaj dan. Tema otroškega parlamenta pa je tudi letos MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

Preživeli smo zanimivo dopoldne. Najprej nas je pozdravil predsednik ZPM g. Vinko Hostar, nato pa še župana Občine Krško mag, Mirna Stanko in župan Občine Kostanjevica na Krki g. Ladko Petretič.

Uvodnim pozdravom je sledil pogovor z znanim športnikom. Sašo Vaš je športnik borilnih veščin in on nam je na zelo zanimiv način pripovedoval o svoji življenjski poti. Povedal nam je, kako se je moral v življenju boriti in verjeti v svoj uspeh in tako naj živijo tudi današnji otroci.

Nato so sledile delavnice na temo Razigran uživaj dan. Učenci so se preizkusili v športnih igrah, socialnih igrah in ustvarjalnih delavnicah.

Bilo je zanimivo in lepo se je bilo srečati s predstavniki šolskih otroških parlamentov iz drugih šol.

                                                                                Mentorica ŠSU: Martina Perašin