Ob prihodu v London, 27. 1. 2024,  smo se z letališča odpravili proti začetnemu poldnevniku Greenwich in vasici blizu njega. Tam smo si privoščili kosilo, vodička nam je predlagala lokalno jed fish & chips, zato smo seveda to tudi poskusili. Nato smo se odpravili na ladjico in se z njo odpeljali po Temzi. Z ladjice smo  lahko občudovali edinstvene znamenitosti Londona, kot so Tower Bridge, the Tower of London, London Eye, St. Paul’s Cathedral in mnogo več. V večernih urah smo se odpravili do trga Trafalgar Square in spomenika Nelson’s Column ter se sprehodili skozi slikoviti  Chinatown.

Naslednji dan smo se s podzemno železnico (THE TUBE) odpravili do znamenite Buckinghamske palače, kjer smo si ogledali menjavo kraljeve garde na konjih, pozneje pa  smo videli tudi menjavo osebne kraljeve straže. Nato smo se s podzemno železnico odpeljali do muzeja voščenih lutk Madame Tussauds. Po ogledu zanimivih in raznolikih slavnih osebnosti v podobah voščenih lutk smo se odpravili do Oxford Streeta. Najdaljša nakupovalna ulica v Londonu nas je prevzela s svojo raznolikostjo in nešteto možnostmi za nakupe. Pozneje smo se sprehodili  po nabrežju reke Temze ter si še z druge perspektive ogledali znamenitosti, ki smo jih prvi dan videli z ladjice. Po veliko prehojenih kilometrih smo na srečo imeli tudi priložnost,  da smo se peljali z dvonadstropnim avtobusom (znani doubledecker), ki nas je popeljal do trga Leicester Square, kjer smo si privoščili večerjo.

Zadnji dan  smo si najprej ogledali naravoslovni muzej The Natural History Museum. Tam smo si lahko ogledali različe zbirke od mineralov in razvoja človeka do dinozavrov in morskih bitjih. Muzej je res ogromen in fascinanten, za vsakega obiskovalca se najde kaj posebnega. Po kratkem kosilu smo se odpeljali na letališče in kmalu pomahali Londonu v slovo.  Pa kmalu na svidenje, vsaj upam!

Saj veste kako pravijo: “ If you get tired of London, you get tired of life!”

Bilo je zelo lepo, poučno, kulturno raznoliko ter tudi malce naporno. Prav vsi pa se strinjamo, da  je bila ekskurzija res super in imeli smo se fantastično.

Livia Zara Hauptman, 9. razred