Nekateri učenci in učenke 7. b so sprejeli, da bodo letos tekmovali na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu pod mentorstvom učiteljice Metke Povše. Po branju Vorančeve črtice Solzice so se odločili, da bo ta njihovo izhodišče.

Tričlanska komisija v sestavi Tanje Beber (predsednica), Ervina Felicijana (član) in Jana Jordana (učenec 9. razreda) je ob pregledu vsega zapisanega gradiva ter ogledu filma ugotovila in sklepčno potrdila, da film Solzice v celoti ustreza zahtevam, ki so navedene v 7., 8. in 9. točki Razpisa, zato tekmovalna skupina (Tinkara Požgaj, Zarja – Vita Jakše, Kristina Žulič, Manca Kuhar) prejme bronasto priznanje in je nadalje uvrščena na regijsko tekmovanje.

Pravilnik zahteva, da se na šolski spletni strani razglasi le zmagovalce šolskega tekmovanja in da do konca državnega tekmovanja film ne sme biti javno objavljen, zato boste nanj še malo počakali.

Mladi filmski ekipi in mentorici iskreno čestitamo, da jim je z veliko potrpežljivosti, truda in delovne vneme uspelo izvirno poustvariti književno delo.

Upajmo, da bodo s tem filmom k sodelovanju spodbudili še kakšen razred, da se naslednje leto odloči za tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik.

Tanja Beber, predsednica šolske tekmovalne komisije