V tednu od 11. do 15. septembra 2023 smo v Termah Čatež izvedli 20-urni plavalni tečaj za naše tretješolce.

Ves teden smo v treh plavalnih skupinah izpopolnjevali svoje plavalno znanje. Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo štiri dni uživali na zunanji rivieri, en dan pa preživeli v notranjih bazenih. Vsi učenci so zelo dobro prilagojeni na vodo, drsijo na vodi najmanj 5 m, se potapljajo, naredijo zvezdico na vodni gladini in v tehniki prsno preplavajo razdaljo od 8 do 50 metrov. Najbolj spretni tudi že skačejo v vodo na glavo.

Tečaja se je udeležilo 22 učencev. Pod vodstvom Ervina Felicijana, Janje Budna Leban in Staše Jordan pa so po petih dneh intenzivne in uspešne šole plavanja dosegli naslednje rezultate:

15 učencev je osvojilo naziv plavalec, saj preplavajo razdaljo 50 m, 4 učenci pa razdaljo 25 m. 19 učencev je tako osvojilo priznanje zlati konjiček. 3 učenci zmorejo preplavati razdaljo od 8 do 15 m, zato so na osnovi sledečih dosežkov osvojili srebrnega konjička.

Za nagrado po uspešno zaključenem plavanju so se učenci zabavali tudi na gusarskem otoku, privoščili pa so si tudi osvežujoči sladoled.

Gusarski otok