Aplikacija CŠOD misija je mobilni vodič za doživljajsko učenje na prostem. Podate se lahko na številne učne poti, ki vas vodijo po skritih kotičkih Slovenije. Na vsaki misiji vas čakajo številni zanimivi izzivi, z reševanjem katerih lahko osvojite posebno značko misije.

Tudi naša šola se je povezala s snovalci aplikacije iz javnega zavoda Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in ustvarili smo misijo, ki vas popelje po Gorjupovi poti. Krožna pot vključuje 7 postaj, na katerih si lahko preberete opis in ogledate fotografije. Po ogledu zanimivosti na točkah pa sledi reševanje izzivov. Izzivi v aplikaciji se vam odprejo le na lokaciji izbrane točke. Potrudili smo se, da so izzivi oziroma naloge zanimivi, poučni in tudi zabavni. 

Aplikacijo si lahko naložite prek Trgovine Play (za sistem Android) ali App Store (za sistem iOS), poiščete CŠOD Misija in jo prenesite na svoj mobilni telefon. Za omenjeno misijo, katere izhodišče je kip Jožeta Gorjupa pred našo osnovno šolo, izberite misijo z naslovom Gorjupova pot.

Katarina Zahrastnik in Ana Novak Kolar