V petek, 9. junija 2023, je potekala uradna podelitev priznanj za opravljeno slovensko bralno značko. Letos je bralno značko opravilo 161 učencev od 1. do 9. razreda. Prireditev se je pričela z nastopom naših učencev, Davida Baznika, Jakoba Pavloviča, Zare Štokar, Primoža Črtaliča in Sebastjana Kvartuha, ki so pokazali svoje igralske talente.

Slavnostni gost je bil večkrat nagrajeni ilustrator PETER ŠKERL. Umetnik se je učencem predstavil v intervjuju, ki ga je vodila učenka Elin Tomazin. V svojem nastopu nam je predstavil trenutno delo, ki ga opravlja v sodelovanju s Petrom Svetino, in učencem zastavil štiri uganke, v katerih so ugibali ime osebe, ki jo je ilustrator risal.

Vsi učenci so prejeli priznanja, devetošolci pa še dodatno spominsko priznanje za devetletno opravljanje slovenske bralne značke ter naziv zlati bralec, zlata bralka.

Zlati bralci letošnje generacije so: Rok Levojević, Zala Božič, Jakob Abram, Tit Ploj, Neja Kržičnik, Nejc Žarn, Aleks Olovec, Manca Baznik in Aljaž Kegljevič.

Vsem bralcem iskrene čestitke in še veliko bralnih dogodivščin.