V torek, 14. 3. 2023, so se trije predstavniki našega šolskega parlamenta (MANCA BAZNIK iz 9. razreda, LIVIA ZARA HAUPTMAN iz 8.razreda in JAKOB PAVLOVIČ iz 8. razreda) udeležili 33. zasedanja občinskega parlamenta osnovnih šol občin Krško in Kostanjevice na Krki, ki je potekalo na temo »DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH«.

Občinski parlament je potekal v sejni sobi občine Krško. Preživeli smo zanimivo dopoldne. Najprej smo sodelovali na treh delavnicah z različnimi tematikami:

SAMOPODOBA,

METODA SPROŠČANJA (JEZA IN STRES),

MEDVRSTNIŠKI ODNOSI.

Na delavnicah smo se pogovarjali o tem, kako vidimo sebe, kako pri sebi in drugih iskati pozitivne stvari, naučili smo se različnih tehnik sproščanja ter obvladovanja stresa in jih tudi konkretno preizkusili, pogovarjali smo se o medvrstniških odnosih in kako le-ti vplivajo na nas … V drugem delu srečanja so učenci predstavili vsebino in zaključke posamezne delavnice. Veseli smo, da nas je pri delu obiskal tudi naš župan, g. Robert Zagorc, nas prijazno nagovoril ter nam s tem izrazil svojo podporo.

Nato smo vsi člani izvolili dva predstavnika za 33. nacionalni otroški parlament, ki bo potekal 11. 4. 2023 v državnem zboru v Ljubljani. Prepričljivo je ena od njih postala naša LIVIA ZARA HUPTMAN in obljubila, da bo dostojno zastopala našo regijo v Ljubljani. Livii izrekamo iskrene čestitke in ji želimo srečno pot v Ljubljano.

Še enkrat se želim zahvaliti vsem trem predstavnikom naše šole, ki so s tem pripomogli k promociji in ugledu naše šole v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.

Mentorica ŠSU: Martina Perašin