Spoštovani starši otrok, ki so vključeni v vrtec Plavček,

obveščamo vas, da bodo po odredbi Vlade RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport od ponedeljka, 16. 03. 2020, do vključno 29. 3. 2020 VSI  slovenski vrtci ZAPRTI. Za to obdobje se vam  oskrbnina ne bo obračunala.

 

Dovoljene so izjeme pod naslednjimi pogoji:

Za otroke, katerih starši bi potrebovali nujno varstvo, ker so zaposleni v službah, ki so vitalnega pomena za prebivalce in državo v izrednih razmerah, bo mogoče v dogovoru s poveljnikom Civilne zaščite in občino organizirati nujno varstvo otrok. Da potrebujete nujno varstvo (samo varstvo, program se ne bo izvajal), boste morali pred sprejemom izkazati s pisnim potrdilom delodajalca. Gre za poklice, kot so:   medicinsko osebje v zdravstvu, policisti, vojaki, aktivne v službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del…), drugi pa zaposlen v navedenih službah, MORA biti OTROK DOMA.

 

Poseben pogoj za sprejem otroka v izredno varstvo bo, da je otrok zdrav in ne kaže znakov bolezni.

Delavci vrtca morajo ob sprejemu upoštevati naslednji protokol:

  • otroka sprejmemo pred vrtcem,
  • pred vstopom v vrtec si otroci nadenejo zaščitne PVC copate
  • otroku se ob prihodu izmeri telesna temperatura. Pri vidnih znakih okužbe se izmeri temperatura tudi staršem.

V primeru, da otrok v času varstva izkaže znake bolezni, bomo zanj zagotovili izolacijo, obvestili starše in sprožili postopek obveščanja ustreznih zdravstvenih služb.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali varstvo zares potrebujete ali pa lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo. Potrebo po varstvu sporočite do sobote, 14. 3. 2020, do 12. ure vodji vrtca na el. naslov:

anapecar03@gmail.com ali na telefon   041 762 927.

V vrtcu bomo v primeru izrednega varovanja otrok skupaj s civilno zaščito uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.   O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani oz. E-vrtca.

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Ravnateljica:  Melita Skušek