TRENUTNO JE EDUROAM OMREŽJE NA OŠ JOŽETA GORJUPA V TESTNI FAZI!

*ZAMENJAVA GESLA ZA AAI PRIJAVO: Na spletni strani aai.arnes.si je možno zamenjati geslo. !!  V zgornjem desnem kotu strani je kliknite na: Prijava….

 

Uvodno navodilo

Svetujemo vam, da najprej uporabite spletni čarovnik Eduroam CAT, če je vaš operacijski sistem na spodnjem seznamu podprtih. V primeru, da povezava po uporabi čarovnika CAT ne deluje, priporočamo ročno namestitev, s clientom Secure W2, ki je bil včasih edini način za vzpostavitev povezave. Navodila za posamezne operacijske sisteme najdete spodaj v tabeli.

 

Strojne zahteve

Povezava s spletnim čarovnikom Eduroam CAT

Navodilom za dostop do brezžičnega omrežja Eduroam s pomočjo spletnega čarovnika Eduroam CAT  sledite v primeru, da je vaša organizacija že na spisku organizacij in da uporabljate katerega od sledečih operacijskih sistemov:

– Windows 8, 8.1
– Windows 7
– Windows Vista
– Windows XP SP3
– Apple OS X Yosemite
– Apple OS X Mavericks
– Apple OS X Mountain Lion
– Apple OS X Lion
– Apple iOS za mobilne naprave
– Linux 

 

Android in Windows Phone

Na mobilnih opreracijskih sistemih Android in Windows phone je potrebno povezavo z omrežjem Eduroam vzpostaviti ročno. Za Android si lahko pogledate video vodič na spletnem naslovu: https://youtu.be/23KJmgcLOvs

za Windows Phone pa si lahko ogledate kratek video vodič University of Southern Dennmark: https://youtu.be/UahNQjDbcF0, prej si na vaš Windows Phone za večjo varnost namestite še certifikat. Postopek je opisan tudi v Arnesevem vodiču.

Certifikat, ki ga potrebujete za večjo varnost (arnes_eduroam_ca_2012.cer)

Android
Windows Phone 8

Arnesova pomoč uporabnikom za Eduroam

Arnesova pojasnila za CAT spletni čarovnik

 

Ročna namestitev:

Windows 8

Windows 7 in Vista

Linux z Network Managerjem

Windows Phone 8

Android 5.0

Android 4.4

Kindle

Ostale mobilne naprave