V petek, 26. 4. 2024, smo praznovali DAN ŠOLE. Takrat se spominjamo kostanjeviškega umetnika Jožeta Gorjupa, po katerem se šola imenuje. Pripravili smo osrednjo prireditev, ki je hkrati tudi občinska proslava pred dnevom upora in prvim majem, ter organizirali 34. otroški likovni EXTEMPORE.

Dramski program je napisala učiteljica Metka Povše, glavno vlogo pa so odplesale Ives Paula Vogrinc, Lola Lisec, Alja Drobnič, Izabela Unetič in Zarja-Vita Jakše. Sodelovali so učenke in učenci šole vključno z otroškim in mladinskim pevskim zborom pod taktirko učiteljice Mojce Jevšnik. Nastopajoči solisti so bili: Rene Kadunc, Aria Marisa Udvanc, Val Štokar, Adam Jordan, Peter Kerin in Tinkara Požgaj.

S svojo točko se je predstavil tudi šolski Eko band: Tai Kranjc, Jan Jordan, Adam Jordan in Val Štokar.

Niti celotnega poteka ustvarjanja otroškega likovnega extempora  je v svojih rokah obdržala učiteljica Bojana Cvejić Zagorc. Pri tem čestitamo vsem našim učencem in učiteljem od 1. do 9. razreda za odlične likovne izdelke, ki so postavljeni pred šolo in v njeni okolici ter si jo lahko ogledajo tudi zunanji obiskovalci. Hvala učiteljem in zaposlenim, ki so postavili našo likovno razstavo: Ervin Felicijan, Jernej Strašek, Andrej Jordan in Miodrag Jevtović, ter vsem sodelujočim, brez katerih našega dneva šole ne bi izpeljali.

Slavnostna govornica je bila podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije, gospa Nataša Sukič. V slavnostnem delu prireditve sta publiko nagovorila tudi župan Občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc in ravnateljica osnovne šole Melita Skušek. Prireditev so povezovale Tanja Beber in učenki Ula Bratkovič ter Livia Zara Hauptman. Za glasbeno popestritev so poskrbeli pevka Anja Kramar in glasbeni spremljevalec Jernej Šušteršič, Pihalni orkester Kostanjevica na Krki in Lado Leskovar.

O extemporu so poročali:

POSAVSKI OBZORNIK (prispevek Peter Pavlovič, fotografije Martina Perašin)

https://www.posavskiobzornik.si/kultura/%E2%80%8Bna-letosnjem-extemporu-so-po-vzoru-banksyja-ustvarjali-street-art-103520

DOLENJSKI LIST

https://www.facebook.com/photo?fbid=965702532223158&set=pcb.965702602223151&locale=sl_SI

TELEVIZIJA VAŠ KANAL NOVO MESTO