V torek, 5. 3. 2024, so se tri predstavnice našega šolskega parlamenta (P. K.  iz 9. razreda, LIVIA ZARA HAUPTMAN iz 9. razreda in ZARJA-VITA JAKŠE iz 7. B razreda) udeležile 34. zasedanja občinskega parlamenta osnovnih šol občin Krško in Kostanjevice na Krki, ki je potekal na temo »DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH«.

Občinski parlament je potekal v sejni sobi občine Krško. Predstavniki šolskih parlamentov so sodelovali na različnih delavnicah povezanih s tematiko duševnega zdravja otrok in mladostnikov.

V drugem delu srečanja so učenci predstavili vsebino in zaključke posamezne delavnice.

Veseli smo, da je mlade parlamentarce v tem delu obiskal tudi naš župan, gospod Robert Zagorc, jih prijazno nagovoril ter jim s tem izrazil svojo podporo.

Nato so vsi člani izvolili dva predstavnika za 34. nacionalni otroški parlament, ki bo potekal 8. 4. 2024 v državnem zboru v Ljubljani. Prepričljivo je tudi letos ena od njih postala naša LIVIA ZARA HAUPTMAN in obljubila, da bo dostojno zastopala našo regijo v Ljubljani. Livii izrekamo iskrene čestitke in ji želimo srečno pot v Ljubljano.

Še enkrat se želim zahvaliti vsem trem predstavnicam naše šole, ki so s tem pripomogle k promociji in ugledu naše šole v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Zveze prijateljev mladine.

                                                                                                    Mentorica ŠSU: Martina Perašin