Učenci in učitelji na razredni stopnji so vsak dan v tabelo beležili način prihoda v šolo, po končanem pouku je potekala spretnostna vožnja s kolesi na poligonu za učence razredne stopnje, učenci so v okviru podaljšanega bivanja risali s kredami po asfaltnih površinah igrišča in se igrali igro »Človek, razgibaj se!«

V sredo, 20. 9. 2023, so se učenci 8. razreda, udeležili delavnic na ŠC Krško. V uvodnem delu so prisluhnili predavatelju iz zavoda Varna pot, sledile so delavnice. Učenci so si ogledali gasilsko in reševalno vozilo ter prikaz oživljanja. Sledila je vožnja s kolesom po poligonu, predstavitev motorističnega kluba in zaletavčka ter kontrola in pregled vozila. Na koncu so učenci lahko preizkusili nekaj simulatorjev v športni dvorani ŠC Krško.

V četrtek, 21. 9. 2023, je Občina Kostanjevica na Krki v imenu donatorjev, Athos Kostanjevica, Kostak in KT Tršinar Sandi učencem predala 10 novih skirojev, ki jih bodo lahko uporabljali za urjenje spretnosti v času podaljšanega bivanja.

V petek, 22. 9. 2023, smo zaposleni na šoli in v vrtcu obeležili tudi evropski DAN BREZ AVTOMOBILA. Učenci 5. razredov pa so opravljali izpitno vožnjo kolesarjenja.

Vodja projekta: Petra Kranjc