Na deževni petek smo imeli učenci 2. razreda v okviru DEKD –  Dober tek tehniški dan. Obujali smo spomine na stare čase in takratne prehranjevalne navade. Naša tema je bila sadjarstvo in suho sadje. Spoznali smo, kako so včasih pridelovali in predelovali sadje ter ga shranjevali za zimo. Ogledali smo si kratko predstavitev in se o tem pogovarjali. Nadaljevali smo s praktičnim delom. Najprej smo pripravili štrukeljčke iz vzhajanega testa in nadevom iz suhega sadja ter jih spekli. Kasneje smo naredili še štrukelj iz vlečenega testa, ki smo ga nadevali s skuto in suhim sadjem, nato pa smo ga skuhali, potresli s praženimi drobtinami, ga postregli in pojedli. Ker so bili naši želodčki polni, smo štrukeljčke iz vzhajanega testa odnesli domov. To je bil malo drugačen šolski dan, razgiban, zanimiv in živahen.