Že sedemnajstič zapored smo učenci in zaposleni Osnovne šole Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki pripravili praznični dobrodelni koncert in sejem. Na prireditvi K TEBI ODPELJEM SVOJE SRCE, ki smo jo poimenovali po pesmi glasbenega gosta, Boruta Antončiča – Borta Rossa, so se predstavili mladi glasbeniki in pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Mojce Jevšnik. Najlepša hvala Borutu in čestitke vsem nastopajočim!

Dobrodelni sejem je postregel z različnimi novoletnimi okraski, dekoracijami, venčki in piškoti, ki so jih izdelovali tako učenci kot zaposleni osnovne šole in vrtca. Zbrana sredstva so tudi letos namenjena za delovanje šolskega sklada. Veseli smo, da se je naše dobrodelne prireditve udeležilo več kot 400 staršev in drugih občanov. Iskrena hvala vsem za vašo podporo, saj bomo z zbranimi sredstvi (skoraj 4.000,00 EUR) lahko sofinancirali marsikatero dejavnost učencev ter nabavili pripomočke za pouk.

Dobrodelnost pa tudi letos širimo na še eno zbiralno akcijo, vseslovensko Anino zvezdico, v kateri zbiramo hrano z daljšim rokom trajanja in higienske pripomočke. Cilj akcije je obdariti čim več slovenskih družin iz socialno ogroženega okolja. Za Anino zvezdico zbiramo do 20. 12. 2023, svoj prispevek pa lahko oddate v šolski jedilnici, vrtcu ali avli stare šole.

Najlepša hvala Borutu in čestitke vsem nastopajočim!

VEČ NA POVEZAVI:

Posnetki pesmi s koncerta:

https://shorturl.at/giltz

Posavski Obzornik:

https://www.posavskiobzornik.si/panorama/%E2%80%8Bze-17-kostanjeviski-dobrodelni-praznicni-koncert-in-sejem-102160

Dolenjski list:

https://novice.najdi.si/novica/427e4df47ee60b00cf77b146ef8a26c6/dolenjski-list/kar-osrecuje-nas-delimo-z-drugimi