Današnji dan smo začeli z vožnjo proti manjši vasici po imenu Queixoperra, kjer smo imeli voden sprehod po kamnitem gozdnem področju, da smo prispeli do ostankov kamnitih hiš ob reki, kjer so včasih mleli moko. V tem letnem času vode ni zaradi sušnega poletnega obdobja. Po malici smo se vrnili v mesto Mação, kjer smo si ogledali načine pridobivanja olivnega olja. Tam sta nas pozdravila tudi župan mesta Mação ter ravnatelj šole.

Temu je sledilo zasaditev dreves. Vsaka internacionalno mešana skupina je zasadila svoje drevo, kot simbol ohranjanja gozdov predvsem pa medsebojnega sodelovanja in prijateljstva.

Po kosilu je sledilo športno popoldne ob reki v mestu Ortiga. Skupine so se pomerile v odbojki na mivki in nogometu na mivki. Poleg tega pa smo izkoristili tudi reko, kjer je bilo možno veslati in zaplavati.

Zvečer smo imeli zaključno slovesnost s skupno večerjo ter zaključni ples. Učenci so preživeli čudovit teden s svojimi prijatelji, zato je bilo slovo kar precej težko. Spletla so se tesna prijateljstva, nekatera od teh bodo zagotovo trajala še dolgo.

Jutri nas čaka samo še pot domov v Slovenijo. Pričakujete nas lahko okoli 21. ure pri naši osnovni šoli. Sicer pa bomo tudi jutri v kontaktu z vami.

Lep pozdrav od celotne Erasmus + ekipe iz Portugalske!