V sredo, 21. 9. 2022, so prvošolci in tretješolci naše šole obiskali novo Valvasorjevo knjižnico v Krškem, ki je nekaj posebnega in zares vredna ogleda.

Ogromni svetli in zanimivi prostori so vse naše mlade obiskovalce preželi z občudovanjem in navdušenjem. Kar sto tisoč knjižnih enot vsebuje ta ogromna stavba, v kateri si prav vsak lahko najde knjigo zase.

Z obiskom knjižnice smo tudi uradno vstopili v 62. leto tekmovanja za slovensko bralno značko in otroke poskušali navdušiti za branje. Knjiga nas namreč lahko popelje v številne pisane svetove, polne zanimivih zgodb, pravljic, ugank, stripov, vsemogočnih knjižnih junakov in nenavadnih dogodkov.

V knjižnici so se učenci seznanili z osnovnim knjižničnim redom in se sprehodili med knjižnimi policami. Naučili so se, kako so knjige na policah urejene, kako si jih lahko ogledujejo, na kakšen način jih smejo jemati s polic, kako so označene knjige z veliki tiskanimi črkami in še mnogo koristnih zanimivosti.

Še posebej so bili navdušeni nad pravljično sobo, kjer sta jim prijazni knjižničarki pokazali najmanjšo in največjo knjigo, knjigo brez besedila, strip, slikanico …

Prav z zanimanjem so učenci prisluhnili zgodbi Tišina, tukaj beremo in si ogledali risanko o Frančku, ki je obiskal knjižnico.

Žal se je naš obisk v knjižnici prehitro zaključil, zato upamo, da jo bomo še kdaj obiskali.

Naj vam namignemo, da je Valvasorjeva knjižnica idealen prostor za družinsko preživljanje deževnega popoldneva.