V torek, 24. maja 2022, je potekala uradna podelitev priznanj za opravljeno slovensko bralno značko. Letos je bralno značko opravilo kar 167 učencev od 1. do 9. razreda. Prireditev se je pričela z nastopom naših šestošolcev, Davida Baznika in Bora Kuharja, ki sta pokazala svoje igralske talente.

Slavnostni gost je bil večkrat nagrajeni igralec STANE TOMAZIN, naš domačin, ki je mnogim znan po vlogi Žana iz televizijske nadaljevanke Ena žlahtna štorija. Stane je v kratkem intervjuju povedal, kako se sprosti pred predstavo, v katerih vlogah se najbolje počuti in kakšen je pravzaprav njegov poklic v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana. Svoj nastop je zaključil s fantastično predstavo o Vranu želja in nasmejal celotno publiko.

Vsi učenci so prejeli priznanja, devetošolci pa še dodatno spominsko priznanje za devetletno opravljanje slovenske bralne značke ter naziv zlati bralec, zlata bralka.

Zlati bralci letošnje generacije so: Živa Drmaž, Tom Metelko, Julia Jarkovič, Nuša Zaman Jelenič, Taj Kučič, Tia Božičnik Hribar, Vita Gorenc in Jan Merlin.

Vsem bralcem iskrene čestitke in še veliko bralnih dogodivščin.