smart

V torek, 30.3.2021, so se trije predstavniki našega šolskega parlamenta (ROK LEVOJEVIĆ iz 7. razreda, VITA GORENC iz 8.razreda in ŽIGA LUŠTEK iz 9. razreda) udeležili 31. zasedanja občinskega parlamenta osnovnih šol občin Krško in Kostanjevice na Krki, ki je potekal na temo »MOJA POKLICNA PRIHODNOST«.

Občinski parlament je potekal preko spletne platforme ZOOM. Predstavniki učencev osnovnih šol občin Krško in Kostanjevice na Krki so sodelovali na »debatnih dvobojih«, kjer so branili svoja stališča različnih tem.

Naši učenci so sodelovali na treh »debatnih dvobojih«, in sicer:

  • ZA USPEH V ŠOLI SO NAJPOMEMBNEJŠE SPOSOBNOSTI IN TALENT
  • NEKATERI POKLICI SO SAMO ZA ŽENSKE, DRUGI SAMO ZA MOŠKE – razprava po sistemu »pro et contra«, kjer so naši učenci zagovarjali, da to ne drži
  • POSLEDICE EPIDEMIJE COVID-a 19 BODO VPLIVALE NA POKLICNE ODLOČITVE MLADIH – razprava po sistemu »pro et contra«, kjer so naši učenci zagovarjali, da to drži

Svoje delo so naši učenci opravili več kot odlično. Z jasnimi in odločnimi argumenti so branili svoja stališča in prepričali svoje nasprotnike in ostale poslušalce v svoje trditve. Svojo razpravo so dodatno potrjevali tudi s primeri iz lastne prakse in vsakdanjega življenja.

Veseli smo, da je na zasedanju sodeloval tudi naš župan, g. Ladko Petretič, nas prijazno nagovoril ter nam s tem izrazil svojo podporo. Vsem učencem je zaželel veliko motivacije za to, da uspešno zaključijo letošnje šolsko leto, ki je nekaj posebnega. Prav tako je poudaril, da je potrebno vsako delo v življenju opravljati častno in odgovorno.

Še enkrat se želim zahvaliti vsem trem predstavnikom naše šole, ki so s tem pripomogli k promociji in ugledu naše šole v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.

 Mentorica ŠSU: Martina Perašin