V ponedeljek, 15. 3. 2021, smo imeli učenci predmetne stopnje kulturni dan. V okviru projekta Igrišče za gledališče in v organizaciji Zavoda Bunker smo si ogledali zabavno, interaktivno predstavo Inter – Klepec, ki smo jo oblikovali tudi mi, učenci. Ustvarili smo svojo  verzijo predstave Peter Klepec, in to na daljavo po Zoom povezavi. Bilo je zelo zabavno in zanimivo, ko je stripar, gospod Ciril Horjak, risal po računalniku in mi smo bili del tega ustvarjanja.  

Po malici smo po razredih vsak s svojim mentorjem in učiteljem imeli delavnice. 6. razred je z glasbenikom Žigo Golobom ustvarjal zvočne, glasbene vložke. 7. razred je pod mentorstvom Maše Jazbec ustvarjal oglase. 8. razred, mi, pa smo naredili slike, risbe. Narisal jih je stripar Ciril Horjak po naših idejah. 9. razred pa je z Rokom Kušlanom spoznaval, kako pomembno je razumeti, kar prebereš, da potem v pripovedovanje vpletaš tudi čustva in tako pomembno vplivaš na poslušalčevo razumevanje in simpatičnost same zgodbe.

To je bil res poseben dan, saj smo bili vsi zelo kreativni in smo s pomočjo vodenja mentorjev in interaktivnih medijev ustvarili povsem drugačno, animirano in interaktivno predstavo Kralj in njegov prijatelj.

                                                                   Vita Gorenc in Julia Jarkovič, 8. razred