Jubilejni Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane sta letos na šoli potekala v popolnoma drugačni preobleki. Namesto zvokov harmonike in Slakovih čebelic na šolskih hodnikih, obiska lokalnih čebelarjev in nasmejanih velikokrat z medom popackanih otroških obrazov je zajtrk tokrat potekal v virtualnem okolju. Dinamičen dan dejavnosti z naslovom ŽIVLJENJE JE HIT, ZATO OSTANI FIT je obsegal celo vrsto različnih aktivnosti, ki so jih učenci od 1. do 9. razreda opravljali v dopoldanskem času. Naš cilj je bil osvestiti mlade o pomenu zdrave in raznovrstne prehrane ter gibanja za njihovo fizično in duševno zdravje.

Da bi vse skupaj bilo še bolj zanimivo, so učenci dobili pet izzivov. Vsak opravljen izziv je pomenil osvojitev enega prsta na roki. Ko so učenci opravili vse izzive in osvojili vseh pet prstkov, so dobili PETKO NA DALJAVO. In kaj so bili naši izzivi? Priprava tradicionalnega slovenskega zajtrka, mediacija, kviz o zdravem življenjskem slogu, vodena telovadba in za konec Mali kuharski šef ter priprava zdrave jedi.

Dan je bil drugačen, poseben in po odzivih naših učencev tudi prekratek. Kaj so učenci pripravili, si lahko ogledate v galeriji.

1.razred

2.razred

3.A razred

3.B razred

4. A razred

4.B razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred