V torek, 22. septembra, so šestošolci imeli literarni dan v okviru projekta Bralna pismenost. Pouk je potekal v razredu in šolski knjižnici. Dan so začeli kar z željami. Na tablo so napisali, kaj bi si zaželeli, če bi jim zlata ribica lahko izpolnila eno željo. Delo so nadaljevali z branjem, poslušanjem in doživljanjem ljudskih in lokalnih pravljic, pri čemer so ugotavljali, kako so se pravljice od začetka do danes spreminjale, ker jih je vsak povedal malo drugače in po svoje. V knjižnici so učenci spoznavali legende, še podrobneje pa so se seznanili z lokalno legendo o Sveti Neži.

Dan so zaključili pri Lamutovem likovnem salonu, kjer je potekala otvoritev Posavske potujoče knjižnice Bralko in je program povezoval Nik Škrlec, himno Posavske potujoče knjižnice pa je zapela Nuška Drašček. Bralko se bo že 12. oktobra pripeljal tudi v Kostanjevico in zagotovo ga bomo z veseljem obiskali.

Dan je bil drugačen, zabaven in poučen. Lepo je bilo obuditi spoznanje, da pravljic ni nikoli preveč in da je tako v vsakem življenjskem obdobju in ne samo, ko si otrok.