Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki že vrsto let sodeluje v projektu Evropski teden mobilnosti. Vsako leto pripravi številne akcije, dogajanja, predvsem pa dejavnosti, s katerimi osveščajo učence o varni udeležbi v prometu. Letos poteka ETM pod geslom IZBERI ČISTEJŠI NAČIN PREVOZA. Danes, na prvi dan ETM, so učenci petega razreda prevzeli pet koles, ki so jih šoli podarili Šolski sklad ter SPVCP Občine Kostanjevica na Krki. Petošolci so namreč tisti, ki jih bodo za izvedbo kolesarskega izpita prvi lahko uporabili.

Zbrane je ob dogodku pozdravila ravnateljica Melita Skušek ter se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri pridobivanju sredstev za nakup koles, župan Ladko Petretič pa je poudaril, da kolesarstvo ni samo rekreacija, ampak vse bolj tudi športna dejavnost, še zlasti sedaj, ko smo postali kolesarska velesila.

V imenu Šolskega sklada je predsednica Martina Perašin izpostavila prizadevanja za pomoč učencem v stiski in skrb za zagotavljanje nadstandardnih programov šole, hkrati pa se je zahvalila vsem staršem, podjetjem in posameznikom, ki prispevajo sredstva v šolski sklad.

Akcijo je znatno podprlo tudi podjetje GKI d.o.o. iz Kostanjevice na Krki, ki je doniralo dve kolesi. Na

slovesnem dogodku, ki so ga popestrili člani pevskega zbora, je GKI zastopal Vasja Čuk, ki se je zavezal, da bodo tako kot do sedaj tudi v prihodnje podpirali takšne dobrodelne akcije.