Znani so nagrajenci natečaja #ostani doma in ustvari cvetoče krošnje

OBJAVA NA SPLETNI STRANI GALERIJE BOŽIDAR JAKAC

Dragi učenci in učenke, starši, mentorji in mentorice!

Čeprav se še dobro spomnimo lanske učne snovi o znanilcih pomladi, nas prizori cvetočih krošenj vsako pomlad znova osupnejo. Letošnje pomladno prebujanje je bilo nekaj posebnega. Brste, ki so zeleneli iz dneva v dan, in cvetove, ki so množično mežikali soncu, smo mnogi opazovali skozi okno. Ker smo bili prikrajšani za brezskrbno posedanje pod ogromnimi belimi in rožnatimi cvetočimi krošnjami, se je vsak od nas bolj predajal svoji domišljiji. Še veste, kdo je trdil, da je domišljija pomembnejša od znanja? Ključna pa je tudi pri likovnem ustvarjanju.

Z veseljem sporočamo, da je na natečaju sodelovalo kar 284 učencev in da smo prejeli 299 likovnih interpretacij predlaganega motiva. In kot se za natečaj spodobi, se zaključuje z razstavo in nagradami. Ob tako lepem odzivu smo nagradili več izdelkov kot je bilo predvideno – skupno 20. Ker so vsi sodelujoči izkazali izjemno motivacijo in ustvarjalnost, smo se odločili, da na virtualno razstavo uvrstimo vse prispele cvetoče krošnje.
Vabimo vas k ogledu video predstavitve izdelkov NA POVEZAVI.
V cvetoče izdelke se je poglobila natečajna komisija v sestavi: Sandra Bratuša, Alja Fir, Mateja Kavčič ter Janko Orač, ki je bila pozorna predvsem na domiselno in izvirno interpretacijo likovnega motiva, kompozicijsko uglašenost, izvedbo likovne tehnike in splošno kakovost ter izpovedno moč dela.

Alja Fir in Maruša Lapuh sta poskrbeli za pripravo fotografij in videa, kar je bil ob tako lepem odzivu pravi izziv. Če se jima je slučajno kateri izdelek izmuznil ali pa sta se kje zmotili, nam prosimo sporočite in bomo napako popravili.
Vsekakor si pohvalo zaslužite vsi sodelujoči in le upamo lahko, da boste učenci še naprej raziskovali likovni jezik in uživali v ustvarjalnosti.
Družinsko vstopnico v Galerijo Božidar Jakac in magnet z motivom umetnine iz zbirke galerije prejmejo naslednji naši učenci:
Zarja Vita Jakše (3. r.),

Jan Stopar (3. r.),

Leon Jordan (4. r.),

Klemen Goričar Sevšek (5. r.)

Patricija Kušljan (5. r.)
Vsa nagrajena dela zaznamuje svežina in spontanost likovnega izražanja, zato mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem iskreno čestitamo!