Prav poseben poudarek smo dali kulturnim dejavnostim ob slovenskem kulturnem prazniku – 8. februarju.
V dneh do prihajajočega slovenskega kulturnega praznika smo si z vsakodnevnimi dejavnostmi počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Skozi igro smo z jezikom ter likovno in glasbeno umetnostjo spoznavali pesnika in njegova dela. Prisluhnili smo slovenski himni – Zdravljici. Poslušali smo tudi pravljico Mojiceje Podgoršek z naslovom O dečku, ki je pisal pesmi. Pri vrtcu smo si ogledali zastavo ter jo tudi sami zasnovali.
Spoznali smo poklic smetarja, vrtnarja, opazovali različna semena, jih sejali, se igrali na vrtu. Veliko časa smo namenili projektu Pasavček, zanimalo nas je koliko otrok sedi v avtu v varnostnem sedežu in koliko od njih je tudi privezanih ter tudi kaj mislijo otroci, zakaj smo privezani. Pogovor je potekal v več manjših skupinah, motivacija pa je bil avtomobilski varnostni sedež.
V pustnem tednu so v vrtcu potekale pustne dejavnosti: izdelovanje pustne dekoracije, pustnih mask, prepevanje pustnih pesmic in ob tem smo se naučili pesmice:. Tralala hopsasa…, Fiju, fiju, fiju maškare gredo…, in igrali na male ritmične instrumente. Deklamirali smo pesem Šelma. V knjižnici smo poskrbeli za pustno razstavo, na katero smo še posebej ponosni. Kot se po stari šegi spodobi, smo maškare odšle v pustno povorko. Na pustni torek  so otroci od doma prihajali našemljeni v čudovite pustne maske in spoznavali, da je pustni čas čas zabave. Na pustni torek so nas obiskali etnološko društvo Prforcenhaus s svojim spremstvom. Tako je pustni čas z ustvarjalnostjo,  z razigranostjo in z obilico dobre volje pripeljal pomlad.
Odpravili smo se na zimski opazovalni pohod do ribogojnice, uživali smo ob vremenu in opazovanju okolice. Tudi mesec februar ni minil brez praznovanja, naša Evita je za leto starejša.