Tematski sklop: IGRAJMO IN SPOZNAJMO SE

Mesec december je že mimo in prav tako tudi uvajalno obdobje v vrtcu.  Le-to je potrebno prav vsem: otrokom, staršem in tudi zaposlenim. V tem času se uvajamo in predvsem navajamo na nove prostore, nove prijatelje, nove otroke, nove starše, nove vzgojitelje in prav tako na nova pravila … Skupaj smo se trudili, da je bilo to uvajalno obdobje za vse čim lažje in sproščeno ter čim bolj zanimivo. 

Otroci so se prosto igrali z raznovrstnimi igračami v različnih kotičkih (kotiček dom, knjižni kotiček, kotiček kocka, vozila …) in tako spoznavali igralnico ter navezovali prijateljske odnose s svojimi vrstniki in z vzgojiteljico. Posledično je bila temu primerna tudi “urejenost” igralnice. A nič zato, saj je pomembno otrokom pustiti čas, da izživijo svojo radovednost.

Otroci so se navajali na nov način dnevne rutine in samega poteka življenja v skupini in vrtcu ter na samostojnost pri hranjenju in umivanju. Prepoznavali so sebe na fotografijah v igralnici ter spoznavali in prepoznavali svoje simbole na ležalnikih in v garderobi. 

Veliko smo se »crkljali«, ko so tekle solzice, smo prepevali pesmice (Kuža pazi, Gosenica je lezla, Polžek …) in se igrali bibarije (Miška kaško kuhala, Miška in krt, Kako biba pozdravi, Biba torto meša, Boža, boža …). Tako je žalost kmalu zamenjalo veselje in smeh. 

Igrali smo se gibalne igre (Medo stopa, Mi se imamo radi, Tri majhne žabice) in veselo zarajali ob praznovanju rojstnega dne. 

Izdelali smo zimsko dekoracijo, okrasili smrekico ter risali  z voščenkami, barvicami in flomastri. V igralnici smo postavili manjši gibalni poligon, najraje pa smo se igrali z žogami.  

Sončni dnevi so nas vabili na prosto, zato smo veliko časa preživeli na igrišču ter sprehodih po bližnji in daljni okolici vrtca. Sedaj pa že “udomačeno” korakamo v januar in novim dogodivščinam naproti. 

O tem pa naslednjič …