Prvi teden v oktobru so končali tematski sklop Jabolko z dramatizacijo istoimenske zgodbe. Skupaj z otroki smo se dogovorili o kostumih, sceni ter poslušali glasbo o živalih, ki nastopajo v zgodbi. Sledila je izvedba dramatizacije. Sprva so bili bolj previdni, z vajo pa so postajali vedno boljši. Ker je bilo oktobra zelo toplo, so vadbeno uro in gibalne dejavnosti večkrat izvajali na prostem, hodili na sprehode, nabirali listje in želode ter se igrali zunaj z naravnim materialom.

V tednu otroka so dodatno obogatili vsakodnevne dejavnosti. V ponedeljek so skupaj z ostalimi otroki iz vrtca izvedli tek za Mali sonček, v torek so imeli igralni dan. V sredo so spekli slastne vaflje in se z njimi posladkali. Četrtek je bil dan za ples pri Miškah, v petek pa smo obiskali Valvasorjevo knjižnico. Za zaključek dejavnosti so jih obiskali še gasilci iz PGD Kostanjevica na Krki. Prikazali so opremo, vozilo in predstavili svoje delo, otroke pa s tem zelo razveselili.

V sredini oktobra so pričeli z novim tematskim sklopom Zrcalce. Brali so zgodbo z istoimenskim naslovom, spoznali živali iz zgodbe ter besedo zrcalce, ki je bila večini otrok nepoznana. Z ogledalom so izvedli dejavnost prepoznavanja samega sebe in lastne predstavitve ostalim prijateljem. Kar nekaj otrok je v vrtec prineslo ogledalce – s pomočjo le-teh so narisali avtoportrete.

   

Živali iz zgodbe so prepoznavali na slikah in jih lepili v pravilno zaporedje, s tem pa pokazali poznavanje zgodbe.

23. oktobra so si pripravili zdrav zajtrk – jedli so palačinke iz ajdove moke, ki so jih obogatili s koščki sadja in smetane.

Konec oktobra so se razveselili jesenskih počitnic, ob povratku pa nadaljujejo z jesenskimi vsebinami.