V torek, 14. maja 2019, je na šoli potekala prireditev ob zaključku 59. sezone slovenske bralne značke. Tokrat nas je obiskal ilustrator in pisatelj Uroš Hrovat ter navdušil učence s svojimi risarskimi sposobnostmi. Na 7-metrski steni je nastal zabaven strip poln smešnih likov, motivov, oblačkov, pokov in bumov, Uroš pa se na koncu ni mogel otresti navdušencev, ki so v dolgi vrsti čakali na njegov avtogram.

Bralno značko je letos opravilo 80 učencev na razredni stopnji in 55 učencev na predmetni stopnji, skupaj torej 135 značkarjev. Učenci so prejeli priznanja in spominske mape. V 9. razredu je 13 učencev prejelo še posebno spominsko priznanje za zvesto opravljanje bralne značke vseh devet let, ti učenci so prejeli tudi naziv ZLATI BRALCI:

Kaja Pavlovič, Uroš Gal, Lana Miklavž, Tina Pisek, Teja Žulič, Patricija Penca, Sanja Jordan, Tiven Jerele, Nejc Pucelj, Maruša Divjak, Ana Dvojmoč, Maja Tomšič in Urban Tomšič.

Vsem bralcem iskrene čestitke. Naj se vaše bralno potovanje tukaj ne konča, bodite še naprej zvesti knjigi, ki naj postane vaš navdih, zabava in sprostitev. V naslednji tokrat jubilejni 60. sezoni bralne značke raziščite svetove, ki se skrivajo med platnicami in spustite svojo domišljijo na plan.

Vaša knjižničarka

Hrovat5 Hrovat6

Hrovat1 Hrovat2

Hrovat3 Hrovat4