cebe15 

Nekaj posavskih šol se že leta trudi, da bi obudili zanimanje za čebelarske krožke, na drugih šolah pa dejavnosti potekajo neprekinjeno že dalj časa. Vsako leto posavske osnovne šole pred državnim tekmovanjem organiziramo izbirno tekmovanje mladih čebelarjev. Letos je bilo regijsko tekmovanje 9. maja 2019 na naši osnovni šoli, pri organizaciji pa je sodelovalo tudi Čebelarsko društvo Kostanjevica na Krki.

 Čebelarji so morali na testu znanja pokazati, koliko poznajo čebele in čebelarjenje v teoriji, pri čemer so pokazali visok nivo znanja.

 V nižji starostni skupini je tekmovalo 11 ekip iz šestih osnovnih šol (Senovo, Koprivnica, Jurija Dalmatina Krško, Leskovec pri Krškem, Raka in Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki).

 Starejši učenci so merili znanje v srednji starostni skupini, tekmovalo je 7 ekip iz štirih šol.

 Našo šolo so zastopali:

MLAJŠA STAROSTNA SKUPINA

EKIPA 1

EKIPA 2

Aljaž Kegljevič

Aleks Olovec

Jan Olovec

David Pisek

BRONASTO PRIZNANJE

SREBRNO PRIZNANJE

 

STAREJŠA STAROSTNA SKUPINA

EKIPA 1

EKIPA 2

Žan Kegljevič

Klemen Mohar

Martin Škofljanec

Urban-Urh Jakše

SREBRNO PRIZNANJE

SREBRNO PRIZNANJE

 Učenci so poleg priznanj prejeli tudi medovito rastlino sivko, ki jim jo je podarilo domače čebelarsko društvo, ter spominsko darilo, ki jim ga je namenila šola. V okviru tekmovanja so si mladi čebelarji ogledali tudi Kostanjeviško jamo.

 Vsem udeležencem in njihovim mentorjem, še posebej našim tekmovalcem in mentorju Stanku Rebselju, čestitke za dosežena priznanja in veliko uspehov na državnem tekmovanju v Beltincih!

cebe1cebe3

cebe5cebe7

cebe8 cebe9cebe10 cebe11

cebe13 cebe14