V četrtek, 25. aprila 2019, je na šoli potekal že tradicionalni dogodek Noč knjige. Letos smo naše skupno druženje oblikovali pod naslovom Popoldne in Večer s knjigo, ki je bilo namenjeno učencem od 1. do 9. razreda. Najmlajši učenci so prebirali Cankarjeve črtice in v zanimivih delavnicah ustvarili kreativne likovne izdelke. Učenci od 6. do 9 razreda so po predstavitvi življenja Valentina Vodnika, ki sta jo pripravila osmošolca Urban Urh Jakše in Klemen Mohar ter s tem obeležila 200-obletnico smrti našega prvega pesnika, večer preživeli v družbi pisateljice, pesnice in igralke Nataše Konc Lorenzutti

Nataša Konc Lorenzutti je bila rojena v Kranju. V Ljubljani je obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo ter študirala dramsko igro in umetniško besedo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Zaposlena je bila kot gledališka igralka v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju in nato v Primorskem dramskem gledališču v Novi Gorici. Od leta 1999 je samostojna ustvarjalka na področju kulture in poučuje umetnost govora in dramsko-gledališko delavnico na Gimnaziji Nova Gorica. Piše literarna dela za otroke in odrasle. Je članica Društva slovenskih pisateljev, ki nam je letos omogočilo njeno gostovanje na šoli. 

Sledilo je delo v bralnih delavnicah, ki sta jih vodili knjižničarka Alenka Žugič in šolska knjižničarka, učenci pa so prebirali Natašin mladinski roman Avtobus ob treh, ki so ga letos prejeli vsi slovenski sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo. V dramski delavnici z Metko Povše je skupina sedmošolcev pripravila tri odlomke iz romana in jih na odru predstavila ostalim učencem. Večer so učenci nadaljevali z bralnim maratonom na športnem igrišču, kjer so preko zabavnih gibalno-bralnih nalog aktivno zaključili Noč knjige 2019.

Odlomek: Avtobus ob treh, 7. razred

Popoldne s knjigo1 Popoldne s knjigo

Popoldne s knjigo2 Popoldne s knjigo3

Popoldne s knjigo4 Večer s knjigo

Večer s knjigo1 Večer s knjigo2

Večer s knjigo3 Večer s knjigo4