op022

V ponedeljek, 18. 3. 2019, smo se trije predstavniki našega otroškega parlamenta (Evelin Luštek iz 9.r, Urban-Urh Jakše iz 8. r. in Tevž Tomazin iz 7.r) udeležili zasedanja 29. občinskega otroškega parlamenta osnovnih šol občin Krško in Kostanjevice na Krki, ki poteka na temo »ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEMI«.

Preživeli smo zanimivo dopoldne. Najprej smo obiskali tri delavnice z različnimi tematikami.

Prva delavnica je bila z naslovom VAJE KONCENTRACIJE IN OBVLADOVANJE STRESA, ki jo je vodila Tanja Cedilnik, dipl. soc. ped., iz OŠ Leskovec pri Krškem. Pokazala nam je različne tehnike obvladovanja stresa in vse smo tudi praktično preizkusili.

Druga delavnica je bila namenjena obvladovanju ROČNIH SPRETNOSTI. Vodile so jo članice društva Pridne roke Rajhenburga. Gospe so nas naučile prišiti gumb in narediti rob na prtičku.

Tretja delavnica pa je bila delavnica PRVE POMOČI. Vodila jo je Mojca Vizler ob pomoči Janje Baznik. Naučile so nas tehnike in postopke pri oživljanju ponesrečenca in postopke pri uporabi defibrilatorja.

Delavnicam je sledilo plenarno zasedanje, kjer smo otroški parlamentarci razpravljali o prednostih in slabostih šolstva in šolskega sistema, predstavili delovanje šolske skupnosti na svojih šolah ter odgovarjali na zastavljena vprašanja. Veseli smo, da nas je v tem delu obiskal tudi naš župan, g. Ladko Petretič, nas prijazno nagovoril ter nam s tem izrazil svojo podporo.

 Nato smo vsi člani izvolili dva predstavnika za 29. nacionalni otroški parlament, ki sta obljubila, da bosta dostojno zastopala našo regijo v Ljubljani.

Več utrinkov pa v fotogaleriji šole…