Počitnice so bile hitro naokoli in spet se je začelo novo šolsko leto, ki bo pestro, zanimivo in zagotovo nekoliko drugačno kot vsa druga prej.

Mesec september je za otroke vedno nekaj posebnega, saj prehajajo v starejše starostne skupine, nekateri pa vrtčevsko okolje spoznavajo čisto na novo. Ta korak zahteva veliko poguma in nekaj solzic, a smo jih skupaj hitro obrisali in na obraz priklicali iskrive nasmehe.
V mesecu septembru smo v skupini Čebelice izvajali veliko različnih dejavnosti. Ogromno časa smo posvetili igri, ko so otroci po svojih interesih spoznavali igralnico, razne materiale, spoznavali vrstnike in vzgojiteljice. Otroci novinci so se uvajali v vrtec skupaj s starši.

Otroci so se navajali na dnevno rutino in sodelovali pri oblikovanju skupnih pravil, ki bodo omogočila varno in prijetno bivanje v vrtcu.

Zjutraj smo uvedli jutranji krog, kjer se najprej malo razmigamo, se pozdravimo z lutko Lunico, preštejemo in ugotovimo, kdo manjka. Otroci imajo v jutranjem krogu možnost, da izrazijo svoje želje glede igre.

Kot se za skupino Čebelice spodobi, smo raziskovali življenje čebel, spoznavali njihov pomen ter si ogledali čebelnjak. Urili smo se v fini motoriki in čebelicam pomagali »izdelovati med«, ki smo ga z veseljem tudi poskusili. Bili smo tudi likovno ustvarjalni, spoznavali smo različne likovne tehnike. Tako lepe jeseni že dolgo ne pomnimo, zato smo jo dobro izkoristili in preživeli v naravi veliko časa. Hodili smo na daljše sprehode, se z različnimi rekviziti igrali na šolskem igrišču, se igrali na peskovniku in včasih pa le prosto tekali po travniku.  Mesec v skupini je minil v znamenju velikega napredka otrok. Otroci so začeli kazati dobro počutje s smehom, dobro voljo, samostojnostjo pri dnevni rutini in sodelovanjem pri vseh dejavnostih.
Sedaj pa že stopamo v nov mesec – le kaj nam bo prinesel? O tem pa izveste naslednjič …

Zapisala: Jožica Frankovič