V soboto, 12. 5. 2018, je komunalno podjetje Kostak organiziralo eko tržnico, na kateri se je predstavila tudi naša šola.

Eko tržnica je potekala na tržnici Videm v Krškem. Namen tržnice je predstavitev eko dejavnosti in izdelkov, ki nastajajo pri tem. Številni vrtci in šole so se predstavili z izdelki, ki jih izdelujejo iz naravnega in odpadnega materiala. Letos smo veliko pozornosti namenili zmanjšanju zavržene hrane, zato je vsaka stojnica ponudila jed, ki jo lahko naredimo iz hrane, ki nam ostane. Naša šola je predstavila izdelke, ki nastajajo pri pouku, dnevih dejavnosti, krožkih in drugih priložnostih. Mimoidočim smo ponudili kuskusov narastek z breskvami in dva različna sirna namaza. Spremljevalni program je popestrila skupina naših učencev, ki so s pomočjo palčk, veder, stolov in dveh harmonik pričarali prijetne zvoke. Mentorica skupine je bila Mojca Jevšnik. Glavni glasbeni gost prireditve je bil znani rap pevec Nipke.  

Našo stojnico so zastopale Ivana Zagorc, Blažka Pincolič, Nika Kovačič in Hana Čepin; učenke 7. razreda. Svoje delo so opravile z vso zagnanostjo in odlično predstavile našo šolo.
trznica2 trznica1
trznica3 trznica4