misa5

Prvi teden v septembru smo namenili medsebojnemu spoznavanju, navajanju na novo igralnico, spoznali smo nove sličice in ime skupine. Naučili smo se pesem Teka miška in deklamacijo Je miška razbila. Lepili smo miške in z njimi okrasili igralnico. Vsako jutro se zberemo v krogu, zaplešemo ali zapojemo, večkrat pa rajamo tudi čez dan.

Naslednji teden smo nadaljevali s tematiko o vodi. Ob obilnih padavinah smo opazovali narasli Studeno in Krko. Brali smo zgodbo Nekega deževnega dne, jo skupaj obnavljali . Z vodenimi barvami smo barvali dežnike in nalepili pike (dežnik iz zgodbe). V zvezke smo dežnike nalepili in naredili prvo nalogo – risali smo dež (kratke navpične črte). Poslušali smo pesem Ob bistrem potočku je mlin, jo peli in uživali ob plesu. V igralnico smo povabili hišnika Andreja in ga prosili za izdelavo mlinčka, ki ga bomo ob priliki postavili v vodo in opazovali njegovo delovanje.

Z zanimanjem smo opazovali eksperimente z vodo. Naše zvedave oči so z zanimanjem in pozorno spremljale dogajanje in se čudile spremembam. Ob koncu tematskega sklopa smo polepšali garderobo z mavričnimi slikami.

Sredi meseca smo dobili zanimiv obisk. Ena od deklic je doma našla ježa in z zanimanjem smo si ga ogledali tudi v vrtcu.

Ob evropskem tednu mobilnosti smo se vozili s skiroji, se ob tem urili v varni vožnji in uporabi čelade.

V septembru smo se že srečali z vsebino projekta Zdrav življenjski slog. Medicinska sestra se je v pogovoru z otroki osredotočila na higieno rok ob različnih priložnostih. Otroke je poučila o pravilnem brisanju nosu ter izvedla delavnico umivanja rok.

Veliko smo se igrali in bivali zunaj.

Septembra so rojstni dan praznovali Nika Maria, Lili, Iva, Rene in Kristina. Čestitali smo jim se z njimi poveselili.

Več fotografij je objavljenih v fotogaleriji vrtca…