Na težko pričakovano nagradno kolesarjenje Varno v prometu smo se učenci 6. razreda nameravali odpeljati že v Evropskem tednu mobilnosti. Zaradi poplavljenega cestišča smo kolesarjenje izvedli v torek, 26. septembra 2017. Poleg učiteljev so nas na poti spremljali spremljevalni vozili KK Adria iz Novega mesta s Sandijem Papežem in Srečkom Glivarjem, nekdanjima odličnima kolesarjema, ter Nino Polovič in Adam Jordan, oba učenca naše osnovne šole in člana KK Adria. Obiskali smo sosednjo osnovno šolo v Podbočju. Člani KK Adria so prikazali enega od načinov treniranja kolesarjenja ter predstavili tekmovalno kolo in šolo kolesarjenja. K sreči je bilo vreme primerno za kolesarjenje, zato 10 km dolga pot ni bila naporna.

»Kolesarjenje je zdravo in zabavno. Moraš se voziti z glavo. Zato si močnejši.« (Maj Žugič)

»V 5. razredu sem se učila o prometnih znakih in upoštevanju prometnih pravil. Všeč mi je bila vožnja po poligonu in projekt Varno na kolesu, malo manj pa vožnja v cestnem prometu po ulicah. Nagradno kolesarjenje je bilo še bolj posebno, saj smo se peljali po glavni cesti v Podbočje čez več vzpetin in dolin. Varno smo prispeli nazaj v šolo, saj smo imeli spremstvo kolesarjev in spremljevalnih vozil. Še vreme je bilo presenetljivo.« (Mina Gašpar)

»Kolesarjenje je zdravo. Če kolesarimo, dobimo kondicijo. Če kolesarimo po glavni cesti, smo najšibkejši v prometu.«    (Ana Tomazin)

»Projekt Varno na kolesu je bil zanimiv, zato mi je bil tudi všeč. Ob različnih nalogah sem se zabaval in se naučil veliko novega na poligonu in vožnji v prometu. Najbolj mi je bilo všeč desno pravilo in test v spletni učilnici.«  (Žiga Luštek)

»Zelo sem bil navdušen ob opravljanju nalog v projektu Varno  na kolesu in na nagradnem kolesarjenju. Žal je bil kolesarski izlet kratek. Prijetno je bilo kolesariti v spremstvu. KO smo se vrnili, najraje še kolesaril. Projekt Varno na kolesu je koristil mojemu znanju in zdravju.« (Žak Žulič)

kolo1 kolo2

kolo3 kolo4