LOGO mesec knjiznice»NAUČITE SE RAZVOZLATI SVOJ SVET.«  logo1

Mesec oktober je mesec, ko praznujejo šolske knjižnice. Naša šola se zato že nekaj let pridružuje praznovanju s projektom Mednarodni mesec šolskih knjižnic. Projekt pripravi Zveza bibliotekarskih društev Slovenije s Sekcijo za šolske knjižnice. Naslov letošnjega meseca je »Naučite se razvozlati svoj svet«. Svet, ki ga bomo poskusili razvozlati pa bo svet Roalda Dahla.

RAZPISUJEMO literarni in likovni natečaj. Natečaj bo trajal od 17. oktobra do 10. novembra 2016. Na njem lahko sodelujete vsi učenci od 1. do 9. razreda naše šole.

Likovni del natečaja je namenjen učencem od 1. do 3. razreda, literarni del pa učencem od 4. do 9. razreda. NAVODILO za likovni del: na en risalni list A3 narišite svoj svet, takšen, kot si ga sami želite in predstavljate. NAVODILO za literarni del: na en list A4 formata napišite svojo zgodbo/pesem, ki izhaja iz vašega domišljijskega sveta, ter z besedami ustvarite svojo stvarnost.

Vaše prispevke oddajte v šolsko knjižnico do 10. novembra 2016. Po izteku roka za oddajo prispevkov se bo sestala komisija, ki bo pregledala izdelke in izbrala po 2 najboljša v vsaki kategoriji.

Mlajšim učencem bomo nagrade in pohvale za sodelovanje razdelili v šolski knjižnici. Kratek dogodek z razglasitvijo najboljših izdelkov ter podelitvijo nagrad in pohval za učence od 6. do 9. razreda pa se bo zgodil v torek, 15. novembra 2016, ko bo za sodelujoče učence potekalo filmsko popoldne. Učenci si bodo ogledali film Charlie in tovarna čokolade, ki je bil posnet po istoimenski Dahlovi knjižni uspešnici.

Vabljeni k sodelovanju!