DSC03427

V sredo, 18. maja 2016, smo se po prvi šolski uri učenci predmetne stopnje Osnovne šole Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki odpravili na nagradni izlet. Udeležili so se ga člani MPZ in drugi nastopajoči na prireditvah ter najboljši odbojkaši. Ogledali smo si evropsko prvenstvo v raftingu, ki je potekalo v Tacnu. Z avtobusom smo se odpeljali na Notranjsko, kjer se je odvijal veliki dogodek. Spremljali so nas učitelji: Ervin Felicijan, Mojca Jevšnik in Martina Perašin, ki so nam že med potjo predstavili program dogajanja skozi ves dan in vsebino tekmovanja.

Ko smo prispeli v Tacen, je voditelj programa po mikrofonu oznanil prihod učencev in učiteljev iz naše šole in bili smo zelo veseli ter ponosni, ko smo v prijaznem nagovoru slišali ime naše šole. Sedli smo na tribune in vznemirjeno pričakovali spust tekmovalcev, še posebej slovenskih. Vsi smo na vse pretege glasno navijali za naše tekmovalce. Na koncu je ekipa Slovenija 1 osvojila 3. mesto, Slovenija 2 pa 14. mesto. Močno smo ploskali in bili ponosni, da smo Slovenci in da so naši tekmovalci tako dobri.

Najboljšim stvarem pravimo višnja na torti in predvsem za dekleta je ta višnja v sklopu našega nagradnega izleta predstavljalo 30-minutno nakupovanje v trgovskem centru Ljubljana–Rudnik. Tisti pa, ki ne marajo nakupovanja, so šli v McDonald`s na hamburgerje, pijačo ali sladoled.

Evropsko prvenstvo v raftingu je potekalo na umetni progi na Savi v Tacnu in na reki Krki v Straži pri Novem mestu. Mi pa smo se udeležili ogleda tekmovanja le v Tacnu in vsi smo zelo

uživali. Bili smo navdušeni nad to disciplino, ki v Sloveniji na žalost ni najbolj poznana.

Učenci smo veseli, da nam naša šola omogoča poleg rednega pouka tudi spoznavanje z dogodki v Sloveniji, pokrajinami in zanimivostmi, kajti na ta način spoznavamo našo domovino, širimo svoja znanja in pridobivamo nove izkušnje.

Ajda-Lea Jakše, 7. razred

 

Fotogalerija–>