Dežnik

V aprilu naša šola v spomin na umetnika Jožeta Gorjupa praznuje DAN ŠOLE. Tokrat smo si zamislili praznovanje kot projektni mesec s krovnim naslovom “POD SKUPNIM DEŽNIKOM”.

Pri tem smo se oprli na akcijo Evropske komisije, ki je leto 2015 razglasila za Evropsko leto za razvoj s sloganom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost. 

Ob tem bomo izpostavili tri pomembne vrednote: solidarnost, odgovornost in soodvisnost. Vsi smo, vsak po svoje, odvisni drug od drugega: v šoli, v lokalni skupnosti, v državi, v Evropi, v svetu … Vsi smo zbrani pod enim dežnikom, pod skupnim krovom, in tako moramo tudi delovati.

V okviru projektnega meseca bomo o tej temi veliko govorili pri pouku, razmišljali bomo o prenesenem pomenu besede dežnik, se posvečali besedilom, ki v naslovu ali v vsebini nosijo pomembno sporočilo soodvisnosti, solidarnosti (Pod medvedovim dežnikom, Črna zanka), ustvarjali bomo na delavnicah kreativnega pisanja, preživeli noč s knjigo in likovno ustvarjali (poslikali momo dežnike). Zaključna prireditev bo v petek, 24. 4. 2015, ko bomo odprli tudi razstavo 26. otroškega likovnega extempora.

Spremljajte nas na spletni strani in pri naših vsakodnevnih dejavnostih.

Načrt našega projektnega meseca je:

pod deznikom