8 2 2014 074

V petek, 7. 2. 2014, smo učenci naše šole pripravili prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Na to prireditev smo se dlje časa pripravljali, zato nam vsaka spodbuda in zahvala še toliko več pomeni.

V prvem delu smo spoznali Franceta Prešerna in njegove izpovedi o neuslišanih ljubeznih, ki jim je prisluhnila krčmarica Ana. Prešeren je obujal spomine, ob tem pa je recitator bral njegovo izvrstno poezijo. V vlogi Prešerna se je odlično znašel šestošolec Tim Strajnar, poslušno krčmarico je odigrala Lara Njegač, Prešernove pesmi pa je recitiral Jakob Zaman.

V drugem delu smo predstavili mladinsko igro Enkolsa. Učenci smo se na predstavo pripravljali že od oktobra, ko nas je učiteljica Metka Povše presenetila z veselo novico, da bomo lahko igrali. Vsi zagreti smo sprva pridno vadili, vendar smo imeli še kdaj druge obveznosti in so vaje tudi odpadale. Bližal se je čas predstave, ko smo se končno naučili vse na pamet, potem pa pilili igro, premikanje po odru, razločnost in glasnost govora … Na vaji z ozvočenjem učiteljici ni bilo všeč marsikaj, pa smo kar vadili, ponavljali, spet vadili …

Pa je napočil dan D. Najprej šolska predstava, ki je bila na odru skoraj brez napak, v zaodrju pa se je na trenutke odvijala prava drama (obleka gor, obleka dol, mikrofoni gor, dol, lasulje, kostumi …).

Občinska predstava je bila brez napak in učiteljica je bila zelo ponosna na nas. Na koncu ni plesala samo Enkolsa, ki jo je z izvrstno koreografijo uprizorila Laura Cvelbar, ampak smo od veselja plesali kar vsi. V vlogi manekenov so se nam predstavili Miha Štokar, Tim Strajnar in Nika Kostanjšek. Sošolci in sošolke, ki so se zbrali na zapuščenem vikendu ob zastrašujočem jezeru, pa so bili: Maša Jordan, Blaž Tomšič, Eva Sokolovič, Sara Pacek, Nika Kiren, Janja Lenič, Jakob Zaman, Uroš Abram, Žana Krošl, Mitja Kavčič, Martin Križman, Urša Dvojmoč, Valentina Jarkovič. Naš tonski mojster pa je bil Matic Delak.

Smo pridno garali in delali, ponosni smo nase. Vsak je dal del sebe in se maksimalno potrudil. V vsej prenatrpanosti urnika menimo, da nam je uspelo to in nam bo uspelo še marsikaj.

Hvala tistim, ki mislite, da delamo dobro in prav.

                                                                                                  Jakob Zaman in Miha Štokar, 8. razred

 

 

Fotografije — > Avtor Matej Jordan