20180414 100647 20180414 111820

 

Po šolskem in za tem še področnem tekmovanju se je Urbanu Tomšiču, učencu 8. razreda, uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, kjer je osvojil zlato priznanje

V letošnjem šolskem letu je na šolskem tekmovanju tekmovalo pet učencev 8. razreda in deset učencev 9. razreda. Bronasta priznanja so osvojili: Urban Tomšič (8. r.), Franci Žugič (9. r.), Ajda Lea Jakše (9. r.) in Taja Kržičnik (9. r.). Na področno tekmovanje so se uvrstili Urban, Ajda Lea in Taja.

Področno tekmovanje je potekalo sočasno na dvanajstih šolah. Za naše območje je bilo na Bizeljskem, kjer je med učenci osmega razreda tekmovalo 45 učencev, le štirje tekmovalci pa so se uvrstili na državno tekmovanje, kjer so se borili za zlato priznanje. Med udeleženci na Bizeljskem je bil Urban Tomšič uvrščen kot tretji, s tem je dosegel srebrno priznanje. Med uvrščenimi na Bizeljskem je le Urbanu uspelo doseči zlato priznanje na državnem tekmovanju.

Državno tekmovanje je potekalo 14. 4. 2018  na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Tekmovalci so imeli težko delo, najprej so osemdeset minut reševali teoretične naloge, po kratki pavzi pa še osemdeset minut eksperimentalne naloge. 

Iskrene čestitke!

Mentor: M.Jevtović, prof.