phoca thumb l dsc05897

V soboto, 7. 4. 2018,  smo na OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki imeli eko dan. Začeli smo ga s kulturno prireditvijo, ki je vse prisotne opozorila na onesnaževanje okolja in posledic neprimernega in nespoštljivega odnosa do okolja.

Učenci so po malici obiskovali različne postaje pod vodstvom komunalnega podjetja Kostak. Delavnice so bile vsebinsko bogate in zanimive, mlade so poučevale, seznanjale in jih opozarjale tudi o odgovornosti ravnanja do čistega okolja, na vodni postaji so spoznavali kroženje vode, ugotavljali so, kdaj je voda pitna, kje izvira, kako se pripravi,  ogledali so si Kostakov kamion za odvažanje smeti … V novinarski delavnici smo posneli vse dejavnosti in se preizkusili v vlogi novinarjev na terenu. Pred zaključkom smo se vsi učenci šole udeležili še čistilne akcije, dan pa smo zaključili tako, da smo posadili drevo ginko, ki nam ga je podarilo komunalno podjetje Kostak.

Kaja Pavlovič, 8. razred

 Fotografije v fotogaleriji: KLIK–>

Še o tem: https://www.kostak.si/arhiv-novic/939-eko-dan-na-osnovni-%C5%A1oli-jo%C5%BEeta-gorjupa-kostanjevica-na-krki.html