mini kulturna sola slika1 mini kulturna sola slika5 kulturna majhna2

KULTURNA ŠOLA 2017med dobitniki posebnega priznanja je tudi Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je v petek, 22. septembra 2017, na zaključni prireditvi v večnamenski dvorani OŠ Louisa Adamiča Grosuplje razglasil imena 70 osnovnih šol, ki so si letos prislužile naziv ‘kulturna šola’. Po mnenju strokovne komisije je to postala  Osnovna šola Franceta Prešerna iz Maribora. 

Med 16 šolami, ki še posebej izstopajo s svojo kulturno pestrostjo, je bila za najbolj kulturno šolo leta 2017 nominirana tudi Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, ki naziv nosi že od leta 2014 in ji je bil letos ponovno podeljen za naslednjih pet let.  

Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki je med vsemi šolami prejela posebno priznanje za izredne dosežke na  likovnem področju. V imenu šole je priznanje prevzela ravnateljica Melita Skušek.

Gre za najvišja priznanja JSKD na področju kulturnega udejstvovanja v slovenskih osnovnih šolah, naziv KULTURNA ŠOLA pa pomeni, da šola spodbuja kulturno vzgojo, omogoča ustvarjalnost mladih na raznolikih umetnostnih področjih, podpira kakovostne dosežke, skrbi za izobraževanje mentorjev ter stremi k temu, da bi postala žarišča kulturnega dogajanja v svojem lokalnem okolju.

Zaključne prireditve se je udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.

Več o prireditvi:

https://www.youtube.com/watch?v=h_vxtkK2yVU&t=3865s 

 mini kulturna sola slika2mini kulturna sola slika3 mini kulturna sola slika4