DSC04940

Za nami je četrti dan skupnega preživljanja v poletni šoli v Nerezinah. Kot vsak dan, je bil tudi današnji aktiven in poln doživetij. Ker smo na naših termometrih že zjutraj odčitali visoke temperature zraka (30 °C), smo se takoj po zajtrku odpravili na plažo, kjer smo izmerili temperaturo vode (22 °C ), nato pa vsak v svoji plavalni skupini izpopolnjevali plavalne tehnike. Danes je bil poudarek na učenju kravla.

Ko smo na plaži jedli dopoldansko malico, smo v daljavi zagledali našo ladjo, ki je plula iz Malega Lošinja v Nerezine. Ladja nas je popeljala v Osor. Vožnja z ladjo je bila doživetje; na njej je bila glasba in pijača. Ravno tako je bil zanimiv ogled mesta Osor. Pri povratku smo se v Nerezinah ohladili s sladoledom, kupili znamke in poslali razglednice.

Odhiteli smo v naselje, kjer nas je čakalo okusno kosilo, potem spet popoldansko plavanje z okusnim krofom in še bolj okusno večerjo (pomfri in pečene hrenovke).

Današnji dan je bil v znamenju dobre hrane, potovanja z ladjico ter športnih iger na igrišču, s katerimi smo zaključili dan.