Za nadarjene učence in učence, ki so bili uspešni na različnih tekmovanjih, je šola organizirala izobraževalni tabor v Portorožu. Na pot smo se odpravili že dopoldne v petek, 6. maja 2016. V skupini je bilo 28 učencev iz 7., 8. in 9. razreda. Z nami sta bila učitelja Jožica Čukajne in Janez Zakšek.  

Ob prihodu smo se razdelili po sobah, razjasnili osnovna pravila in se odpravili na kosilo. Kasneje smo se z vso prtljago vselili v bungalove.  Po počitku smo  se z biologom odpravili na ogled morja in nabiranje morskih organizmov. Po skupinah smo primerjali material, ki smo ga nabrali v kadičke. Bili smo veseli, saj je pestrost različnih vrst organizmov še velika. Po ogledu smo imeli okusno večerjo, nato pa  druženje na igrišču, kjer smo igrali nogomet, odbojko in košarko. Izmučeni smo se odpravili v postelje in polni novih vtisov težko zaspali.

Naslednji dan smo se odpravili raziskovat rastline ob morju, za tem pa smo imeli lokostrelstvo na igrišču. Popoldne smo se navdušeno odpravili v Piran, kjer smo si ogledali akvarij. Videli smo številne zanimive morske ribe in druge organizme, nato smo pa imeli še kratek ogled Pirana. Po vrnitvi v tabor smo  veselo oblekli kopalke in se odpravili na plažo, kjer nas je večina skočilo na prvo letošnje hitro kopanje v mrzlo in slano morje. Po večerji smo se zabavali do poznih ur. Zjutraj smo se zbudili zaspani, pozneje pa odšli na ogled vrta kaktusov. Prijazna lastnica nas je popeljala v svet bodečih rastlin. Najbolj smo si zapomnili kaktus po imenu Taščin stol, ki je star 59 let. Dopoldanski čas smo preživeli na plaži in v fitnesu na prostem. Pred kosilom smo začeli pakirati, po kosilu pa smo z nasmehom zapustili tabor.  

V šolo smo prispeli ob pol petih. Ves čas nas je spremljalo toplo sonce in dobra družba. Doživeli smo mnogo nepozabnih trenutkov in spoznali  veliko novega.

Sara Pacek in Pia Urbanč, 9.razred

Več tudi na: 

http://www.dolenjskilist.si/2016/05/18/155579/reportaze_in_zanimivosti/mladi_dopisnik/Tridnevni_raziskovalni_tabor_na_Primorskem/

tabor1tabor2

tabortabor3

 

Več fotografij v fotogaleriji –>