sejem 2014 1 21 800 x 536

 

 

DOBRODELNI SEJEM IN KONCERT

V svetu, kjer vsak dan ugotavljamo, da je vse manj sočutja, poskušamo tudi na naši šoli gojiti soodgovornost do drugega, solidarnost in prostovoljstvo. V ta namen smo v petek, 28. 11. 2014, pripravili že 10. dobrodelni božično-novoletni sejem in koncert.

Učenci in zaposleni smo ves mesec november izdelovali različne dekoracije, adventne venčke in pekli pecivo. Svoje izdelke smo nato na dobrodelnem sejmu razstavili in prodajali po simboličnih cenah. Ves izkupiček, 1.500 EUR, je namenjen šolskemu skladu, iz katerega namenjamo sredstva za subvencionirano plačilo šole v naravi za vse učence ter za plačilo šolske prehrane in drugih izdatkov za učence iz socialno šibkega okolja.

Dobrodelni smo tudi v drugih akcijah: zbiramo plastične zamaške za osnovnošolca iz sosednje občine, odzvali smo se na stisko poplavljencev v Markovcih, zbirali smo oblačila in hrano za Bosno in Hercegovino, obiskujemo naše starejše občane.

Letos smo se odločili, da se pridružimo tudi humanitarni akciji Anina zvezdica, v kateri bomo zbirali hrano za socialno ogrožene družine. Na koncertu, ki smo ga pripravili v sklopu sejma, so naši najmlajši pevci ob izvajanju pesmi Čokolada simbolično, kot svoj prispevek, za Anino zvezdico darovali čokoladico iz svoje žepnine.

Sodelujoče je na dobrodelnem koncertu pozdravil tudi župan Občine Kostanjevica na Krki Ladi Petretič, večer pa so s pentljo prijetnih skladb in lepih misli zavezali naši pevci pod vodstvom Mojce Jevšnik, kot gost pa je z njimi zapel repar Zlatan Čordić- Zlatko.