V četrtek, 18. 9. 2014, smo se učenci 9. razreda odpravili na 2-dnevno naravoslovno-tehnično ekskurzijo. Odhod iz Kostanjevice na Krki smo imeli ob 7.00 zjutraj. Prvo postajališče je bil Socerb, ki je lepa razgledna točka na slovensko Primorje in Trst. Pojedli smo malico, pozirali učitelju pred fotoaparatom ter se odpravili naprej do Pirana. V Piranu smo si ogledali Pomorski muzej. Ogled je trajal približno eno uro, po ogledu pa smo imeli prosto. Tega smo bili zelo veseli, saj smo bili že pošteno lačni. Po uri in pol prostega časa smo se peš odpravili do Portoroža. Bilo je kar naporno, nekateri so godrnjali, kako jim je vroče. V Portorožu nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal do Ankarana, kjer smo se najprej namestili v urejenih hotelskih sobah. Kmalu smo se odšli kopat v bazen, ki je v hotelu. Voda je bila prijetna, poleg tega pa je bila tudi slana. Zvečer smo odšli v trgovino, kjer smo si kupili hrano za naslednji dan. Več kot očitno so eni pretiravali, saj so eni nosili iz trgovine polne vrečke. Večerja v hotelu je bila obilna, nato pa smo odšli na sprehod ob morju. Sledil je bowling, kjer smo se zelo zabavali. Potem pa počitek – spanje. Nekateri smo zaspali pozno ponoči, nekateri pa so bili celo noč budni. Naslednji dan smo ob 5.00 odšli iz Ankarana ter se napotili v Gardaland. Ker smo prišli prezgodaj, smo tam pojedli še malico, odprli so ograjo in lahko smo šli v zabaviščni park, novim dogodivščinam naproti. Tam smo bili kar osem ur, imeli pa smo veliko srečo, saj je bilo lepo vreme, obiskovalcev pa ni bilo veliko, zato smo se lahko z vsakim vlakcem in ostalimi »igrali« peljali večkrat. Najbolj sta nam bila všeč dva vlakca, in sicer raptor in blue tornado. Bilo je zabavno in vsi smo zelo uživali. Ob šestih zvečer smo se na žalost morali odpraviti proti domu. Na avtobusu je bilo zelo pestro. Alen in nekateri drugi fantje so drugim nagajali, jih hecali, Laura in Simon sta Domna spodbujala, ker se je zagozdil za zadnji sedež. Ko smo se nekateri po dolgem času namestili, da bi zaspali, je prišel Simon in začel slikati s fotoaparatom, poleg tega pa je imel nameščeno še bliskavico. Sicer pa je vedno našel način, kako nas bo zbudil. Med vožnjo smo se še dvakrat ustavili, da smo lahko kaj pojedli in odšli na stranišče. Pot je hitro minila in že smo bili v Kostanjevici.

Ob 1.00 zjutraj smo prispeli pred šolo. Čakali so nas starši, s katerimi smo odšli domov. Bili so radovedni, mi pa preveč utrujeni, da bi govorili. Še dandanes izvedo kakšno novico iz Gardalanda.

Tako ostajajo lepi spomini, saj smo se vsi zelo zabavali in spletli nove ali trdnejše vezi.

Na žalost pa smo spet v šoli, šolsko leto se je šele začelo in pošteno bo treba poprijeti za delo, da bodo naša želje ob koncu leta izpolnjene.

Zala Kržičnik, 9. razred